Siemens fond pomoci pomáhá vytvářet nová pracovní místa pro postižené

25.09.2009 - Siemens Fond pomoci na svém červencovém zasedání podpořil záměr Charity Opava vytvořit pracoviště na skartaci papíru. Ve spolupráci s opavským úřadem práce tak vznikla tři nová pracovní místa pro zdravotně postižené osoby v Chráněné technické dílně ve Velkých Hošticích.

Siemens Fond pomoci na svém červencovém zasedání podpořil záměr Charity Opava vytvořit pracoviště na skartaci papíru. Ve spolupráci s opavským úřadem práce tak vznikla tři nová pracovní místa pro zdravotně postižené osoby v Chráněné technické dílně ve Velkých Hošticích.

„Důvodem pro vznik tohoto pracoviště byly poptávky několika firem na likvidaci archivů a skartaci papíru. Skartovat papír je jen část problému, druhá spočívá v tom, co s takto vzniklou směsí. Hledali jsme proto zařízení, které by dokázalo papír nejen skartovat, ale přetvořit i v něco dále využitelného,“ říká Ing. Tomáš Schaffartzik, manažer chráněného zaměstnávání.

Charita Opava proto pořídila z příspěvku ÚP Opava a z příspěvku Siemens Fond pomoci briketovací lis firmy Pöttinger, která na jeho koupi poskytla významnou slevu.

Děkujeme partnerům