Skvělé léto v Charitě Opava

28.08.2014 - Letošní léto neznamenalo pro opavskou Charitu žádnou okurkovou sezónu. Na střediscích se toho událo víc než dost. Už na začátku prázdnin zažilo osazenstvo Domu sv. Cyrila a Metoděje velké překvapení – sdružení firem HOBES, MASSAG a KOMAS věnovalo domu 30 tisíc korun, které osobně předala Miss ČR a Miss Evropy 1995 Monika Žídková.

Letošní léto neznamenalo pro opavskou Charitu žádnou okurkovou sezónu. Na střediscích se toho událo víc než dost. Už na začátku prázdnin zažilo osazenstvo Domu sv. Cyrila a Metoděje velké překvapení – sdružení firem HOBES, MASSAG a KOMAS věnovalo domu 30 tisíc korun, které osobně předala Miss ČR a Miss Evropy 1995 Monika Žídková.
Na pravidelném setkání dětí s biskupem se zase sbíraly potraviny pro středisko Chráněného bydlení a následné péče. Dvě zajímavé akce se konaly v Denním stacionáři pro seniory. „Měli jsme tady na praxi vnučku charitní dobrovolnice paní Jany Volovské – Natálii Noskovou. Jen tak mezi řečí jsme se dověděli, že je mažoretkou a v současnosti pomáhá s malými mažoretkami. Navštívila nás se skupinkou děvčat, které našim babičkám předvedly krásné představení,“ informovala nás vedoucí Jana Řehulková a dodala, že do stacionáře přišla i dvanáctiletá Adélka Grabcová, vítězka krajského kola pěvecké soutěže, kterou pořádala Eurotopia. Adélka zahrála na kytaru, zazpívala a sklidila velký aplaus. S širokou nabídkou akcí přišla Neškola a jako každoročně byl velký zájem o výlety do okolí. Největší události
letní sezóny však byla svatba Jirky Laiferta, který si v srpnu po více než roční známosti vzal svou snoubenku Denisu Kaštovskou. Mladému páru to opravdu slušelo – koneckonců prohlédněte si sami foto ze slavného dne, kdy jeden z posledních charitních starých mládenců vstoupil dobrovolně do chomoutu.
 

 

 

Děkujeme partnerům