Sluníčkové odpoledne bylo olympijské, tropické - a skvělé!

24.06.2016 - Tradiční přivítání prázdnin, pořádané Charitou Opava pod názvem Sluníčkové odpoledne, letos skutečně dostálo svému názvu. A jako by tropické vedro, které v pátek 24. června rozpálilo dvůr ředitelství Charity v Jaktaři, chtělo dotvořit i další zaměření této akce pro děti i dospělé. Letos se totiž nesla v duchu Olympijských her a klima zde skutečně připomínalo Rio de Janeiro.

Tradiční přivítání prázdnin, pořádané Charitou Opava pod názvem Sluníčkové odpoledne, letos skutečně dostálo svému názvu. A jako by tropické vedro, které v pátek 24. června rozpálilo dvůr ředitelství Charity v Jaktaři, chtělo dotvořit i další zaměření této akce pro děti i dospělé. Letos se totiž nesla v duchu Olympijských her a klima zde skutečně připomínalo Rio de Janeiro.

Olympijské klání o ceny zahájil ředitel Charity Opava Jan Hanuš a malý Tadeáš, který slavnostně zapálil olympijskou pochodeň. A pak už se mohl naplno rozběhnout program – vystoupení dětí z jaktařské mateřské školy, klientů Radosti, malých břišních tanečnic Šeherezády z Hlavnice či Ivety Dunkové z Vlaštoviček. Pro děti byla tradičně přichystána řada soutěží o ceny, divadelní představení „O kmotřičce duze a černokněžníkovi“ v podání Vládi Břichnáče a improvizovaně také malý osvěžující vodotrysk, který se díky vedru stal jednou z největší atrakcí. Vydařenou akci doplnil prodej výrobků charitních chráněných dílen, malování na obličej nebo třeba oblíbený skákací hrad a jízda na poníku. O občerstvení se znamenitě postarali zaměstnanci Charity Opava, kromě nealka všeho druhu bylo na čepu i pivo a k snědku párek nebo makrely.

Hlavní organizátorky Marie Gilíková a Sváťa Bláhová by rády poděkovaly Zemědělskému družstvu AGROHOLDING se sídlem v Bernarticích, svatebnímu salónu Dream Day za malování na obličej, Regionální radě regionu soudržnosti Moravskoslezsko za ceny do soutěží, Obecnímu úřadu Oldřišov za zapůjčení stanů a dále firmám Kodex a. s., Pekařství Illík spol s. r. o., Pekařství Sezam s. r. o., Korálek s. r. o., Kofola a. s., Bivoj, Latoň a Wieder, BIDvest a řeznictví-uzenářství Lukáš Gebauer.

Děkujeme a přejeme všem sluníčkové prázdniny!

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům