Společenské odpoledne v Radosti se vydařilo

23.03.2009 - Dnes se dočkali v Radosti rovnou dvou premiér. Klienti poprvé zúročili práci, kterou na sobě udělali v tanečních. Dnešní den věnovali klienti sociálně terapeutické dílny posledním přípravám na odpolední program. Pekli, chystali jednohubky a také ještě trošku zkoušeli. Odměnou jim bylo autorské čtení bajek.
Dnes se dočkali v Radosti rovnou dvou premiér. Klienti poprvé zúročili práci, kterou na sobě udělali v tanečních. Dnešní den věnovali klienti sociálně terapeutické dílny posledním přípravám na odpolední program. Pekli, chystali jednohubky a také ještě trošku zkoušeli. Odměnou jim bylo autorské čtení bajek.


Na úvod si klienti připravili taneční vystoupení, které kulturní odpoledne mile oživilo. Všechny potěšilo, že jejich snaha byla korunována úspěchem. Mgr. Karel Pavlica, doktorand Ostravské univerzity a začínající spisovatel, dnes představil v sociálně terapeutické dílně knihu „Povídání vlčí mámy“, která vyšla v nakladatelství Amenius. A jak souvisí kniha a Radost? Právě svým námětem – bajky jsou o radosti ze života a o tom, jak lze dělat radost i jiným. Profesí sociální pracovník, srdcem ekolog a cestovatel, sepisoval bajky pro malé i ty největší několik let. Nyní potěšily klienty, rodiče i zaměstnance Radosti. Jedna kniha s autogramem zůstala na památku v sociálně terapeutické dílně. Opravdu povedené odpoledne.

Děkujeme partnerům