Sponzoři denního stacionáře se projedou s Mravenečky

14.03.2017 - S klienty Denního stacionáře pro děti a mládež s kombinovanými vadami Mraveneček se budou moci koncem března projet na novém stropním pojezdu sponzoři, kteří přispěli na jeho zakoupení. Stropní pojezd je speciální závěsné zařízení, které pomáhá při zvedání a přesunu handicapovaných osob. V Mravenečku po něm už dlouho,ale cena 900 tisíc korun byla zcela mimo jejich možnosti.

S klienty Denního stacionáře pro děti a mládež s kombinovanými vadami Mraveneček se budou moci koncem března projet na novém stropním pojezdu sponzoři, kteří přispěli na jeho zakoupení. Stropní pojezd je speciální závěsné zařízení, které pomáhá při zvedání a přesunu handicapovaných osob. V Mravenečku po něm toužili už dlouho, ale cena 900 tisíc korun byla zcela mimo jejich možnosti.

Ve středisku Charity Opava Mraveneček pracují převážně ženy a manipulace s klienty, kteří jsou připoutáni na invalidní vozíky, pro ně byla velmi obtížná a místy i nemožná, do některých prostor nebylo možno se dostat vůbec.

To už je naštěstí minulostí, protože v Mravenečku slouží od prosince loňského roku nově pořízený stropní pojezd, který si zde mohli zakoupit díky ochotě a pomoci řady institucí i firem. „Mravenečci, kteří si nové zařízení náležité užívají, by proto všem svým dobrodincům rádi poděkovali a předvedli jim, co vše díky stropnímu pojezdu dokáží,“ vysvětluje důvody uspořádání akce vedoucí Mravenečku Jana Konopková. Společenské setkání proběhne v prostorách Mravenečku na Neumannově ulici v Opavě v úterý 21. března od 9.30 hodin a po krátkém úvodu si budou moci hosté stropní pojezd sami vyzkoušet. V následujícím neformálním posezení také klienti Mravenečku hosty vyzvou na kuželkový turnaj. 

Na koupi stropního pojezdu přispěl částkou 500 tisíc korun Moravskoslezský kraj z „Programu na podporu zvýšení kvality sociálních služeb poskytovaných v Moravskoslezském kraji na rok 2016“, zbytek peněž přidali sponzoři. Okresní fotbalový svaz na loňské charitativní akci „Pomozte postiženým dětem“ pro Mraveneček vybral od řady firem 366 tisíc korun, vojáci 53. pluku průzkumu a elektronického boje generála Heliodora Píky a 532. praporu elektronického boje zase loni před prázdninami uspořádali charitativní akci „Sportem pro děti“, jenž pro Mraveneček přinesla částku 34.452 korun. Díky patří také opavské radnici, která souhlasila s nutnými stavebními úpravami ve svém objektu, v němž mají Mravenečci sídlo, i mnoha dalším firmám, do nichž míří v současné době pozvánky na společnou akci s Mravenečky.

Děkujeme partnerům