Stále vydáváme potraviny, úklidové prostředky a nářadí pro lidi zasažené povodní

20.09.2024 - Košťata, lopaty, kbelíky, rukavice a další úklidový materiál uvolnila ze svého humanitární skladu Charita Opava jako pomoc pro lidi, jejichž domácnosti byly zasaženy povodní. Zájemcům je budeme vydávat od 8 do 16 hodin v areálu ředitelství Charity Opava na ulici Přemyslovců 26 v Jaktaři. Na toto místo již řada jednotlivců, organizací také přivezla. Všem děkujeme, nicméně nyní je náš sklad plný a další materiál již nemůžeme přijímat.

Možnosti vyzvednou si u nás potřebný materiál již využilo velké množství lidí, kteří přijíždějí ze všech míst Opavy a okolí. Zásoby výdejního skladu jsme tak museli vícekrát doplňovat.

Zájemcům jsme mohli vyhovět také díky ochotě mnoha jednotlivců, firem či organizací darovat nám potřebný materiál a potraviny. Patří mezi ně například zástupci opavské firmy SCE distribuující přípravky na péčí o vlasy, pleť a pokožku či zlínské firmy Lighting El-Mont, manželé Novákovi z Brna a mnozí a mnozí další.  Pomohli také kolegové z Charit v Kopřivnici, Odrách či Hlučíně, vojáci z Libavé, farnosti Stěbořice, Sudice a Rohov,  či obce Hněvošice a Píšť a mnozí další. Ještě v neděli 22. září do Jaktaře přivezli hasiči z Vřesiny až po strop naloženou dodávku materiálu a potravin, které mezi sebou vybrali občané obce.

Děkujeme jim jménem všech potřebných, mezi něž tyto dary distribuujeme.