Studenti Slezské univerzity pořádají sbírku potravin pro Charitu Opava

26.11.2016 - Potravinovou sbírku pro středisko Charity Opava Chráněné a podporované bydlení pro duševně nemocné pořádá ve dnech 28. listopadu až 4. prosince v rámci akce Týden dobré vůle Asociace studentů a přátel Slezské univerzity v Opavě. Charitu Opava se studenti rozhodli v rámci této akce podpořit již potřetí, neboť podobné sbírky již proběhly v loňském roce.

Potravinovou sbírku pro středisko Charity Opava Chráněné a podporované bydlení pro duševně nemocné pořádá ve dnech 28. listopadu až 4. prosince v rámci akce Týden dobré vůle Asociace studentů a přátel Slezské univerzity v Opavě. Charitu Opava se studenti rozhodli v rámci této akce podpořit již potřetí, neboť podobné sbírky již proběhly v loňském roce.

Akce, u jejíhož zrodu stála studentka Andrea Morysová, Charitě Opava v prosinci loňského roku přinesla dvě až po strop plná auta potravin pro potřebné na Opavsku. „Spolupracujeme spolu od začátku. Víme přesně, kam potraviny jdou, jak to funguje, na které kurzy půjdou, a někdy se i dozvíme, kterým lidem přesně přišly, “ vysvětluje Andrea Morysová, která se letos přišla do Chráněného a podporovaného bydlení i s kolegy osobně přesvědčit o tom, co se s darovanými potravina děje.

Letos se potraviny, u nichž je kromě potřebnosti také důležitým kritériem delší doba expirace, vybírají od 28. listopadu do 2. prosinec v budovách Slezské univerzity v Opavě a některých dalších opavských školách, o víkendu 3. a 4. prosince pak bude stánek studentů umístěn stejně jako loni v obchodním centru Breda & Weinstein. Potraviny se zde budou sbírat před supermarketem Albert v podlaží -1, v neděli ale také u pódia, na kterém bude probíhat Mikulášská nadílka. Vybrané potraviny pomůžou psychicky nemocným klientům Charity Opava, jejichž finanční situace není vůbec růžová a kteří tuto pomoc velmi ocení.

Akci týden dobré vůle, v rámci které sbírka potravin probíhá, má ale daleko bohatší program. Jeho součástí je například i hromadné darování krve ve Slezské nemocnici nebo tematické přednášky, mimo jiné právě o činnosti Charity Opava. „Jelikož mnoho lidí zajímalo, kam se tyto potraviny dostávají, tak jsme se rozhodli, že tuto přednášku zařadíme,“ dodává Zuzana Kozáková z organizačního týmu.

Reportáž televize Polar najdete na tomto odkazu:

https://polar.cz/zpravy/opavsko/opava/11000006415/tyden-dobre-vule-studenti-pomahaji-potrebnym

 

 

 

Děkujeme partnerům