Studenti Slezské univerzity sbírají potraviny pro Charitu

02.12.2015 - Potravinovou sbírku pro obyvatele Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné Charity Opava pořádají v těchto dnech již podruhé studenti Slezské univerzity. Sbírka začala 30. listopadu a ukončena bude v neděli 6. prosince. Do 4. prosince bude sbírka proíhat na Slezské univerzitě a spolupracujících opavských středních školách a o víkendu 5. a 6. 12. se přestěhuje do prostor Obchodního centra Breda&Weinstein. Zde také jako poděkování všem ochotným dárcům zahraje hudební skupina Místní Parta.

Potravinovou sbírku pro obyvatele Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné Charity Opava pořádají v těchto dnech již podruhé studenti Slezské univerzity. Sbírka začala 30. listopadu a ukončena bude v neděli 6. prosince. Do 4. prosince bude sbírka proíhat na Slezské univerzitě a spolupracujících opavských středních školách a o víkendu 5. a 6. 12. se přestěhuje do prostor Obchodního centra Breda&Weinstein. Zde také jako poděkování všem ochotným dárcům zahraje hudební skupina Místní Parta.

Akci opět iniciuje Asociace studentů a přátel Slezské univerzity v Opavě, připojují se i opavské střední školy, např. studenti Obchodní akademie a střední odborné školy logistické či Církevní konzervatoře Opava. Studenti také budou přítomni na jednotlivých sběrných místech, kde budou od dárců potraviny a další dary přebírat.

„Máme zájem jak o potraviny, tak o hygienické potřeby. Mělo by se jednat o potraviny s dlouhodobou trvanlivostí, v originálním, nepoškozeném balení. Zda se bude jednat o mouku, čaj, cukr, těstoviny, instantní polévky či jiné potraviny, nebo mycí a čisticí prostředky, ubrousky, toaletní papír, případně jiné hygienické potřeby, je celkem jedno. Já jen mohu slíbit, že vše bude prostřednictvím Charity Opava předáno těm, pro které se sbírka koná,“ říká ke sbírce současný předseda ASPSU Ondřej Pupík, který současně zdůrazňuje, že pořadatelé prosí Opavany, aby nenosili potraviny s prošlou nebo brzy procházející dobou trvanlivosti nebo potraviny domácí výroby.

Sbírka je určena pro obyvatele chráněného bydlení pro duševně nemocné, kteří se snaží žít více či méně nezávisle na celodenní péči ostatních, ale nemohu si vydělávat a tedy ani obstarávat si své životní potřeby stejně, jako jejich okolí. Podpora Charity Opava je tak určitou nutností. Nejedná se však jen o prosté předávání potravin a dalších potřeb, ale také o vedení k běžným návykům. Charita tak připravuje pro tyto klienty například kurzy vaření, kde se učí využívat třeba právě dary získané ze sbírky.Děkujeme!

Děkujeme partnerům