Také v klubu sv. Anežky žijí sportem

30.01.2006 - V Klubu sv. Anežky, denním stacionáři pro seniory, probíhají každodenně rehabilitační programy. Specifické prostředky rehabilitace jsou např. arteterapie, tj. především práce s papírem, textilem a hmotou. Dále je to muzikoterapie - poslech hudby, vyťukávání tónů do rytmu, doprovod zpěvem k hudebnímu nástroji. Zajímavou a potřebnou rehabilitací je trénování paměti, kde se hrají různé, kvízy, luští se křížovky, hledají se písmena ve slově. Důležitou formou rehabilitace jsou také různá kondiční cvičení.
V Klubu sv. Anežky, denním stacionáři pro seniory, probíhají každodenně rehabilitační programy. Specifické prostředky rehabilitace jsou např. arteterapie, tj. především práce s papírem, textilem a hmotou. Dále je to muzikoterapie - poslech hudby, vyťukávání tónů do rytmu, doprovod zpěvem k hudebnímu nástroji. Zajímavou a potřebnou rehabilitací je trénování paměti, kde se hrají různé kvízy, luští se křížovky, hledají se písmena ve slově. Důležitou formou rehabilitace jsou také různá kondiční cvičení. Každý z nás a zvláště senior se častokráte rád vrací do dětských let nejen ve vzpomínkách, ale také prostřednictvím různých aktivit. Proto je u rehabilitace nutné, aby měla nejen léčebný charakter, ale i jakousi formu zábavy.

Mezi jednu takovou aktivitu, která je mezi uživateli oblíbená a zároveň důležitá, jsou čtyřikrát ročně sportovní dny. V rámci her se procvičuje především jemná motorika. Tentokráte to byly zimní sportovní hry, jelikož se uskutečnily v zimních dnech 17. a 18. ledna. Disciplíny sestavovaly terapeutky. Soutěžilo se ve stavění komínu z kostek, zavazování boty, zapínání knoflíků, připínání kolíčků na prádlo, hokej ( hokejkou pěnovým míčkem na bránu, což byly dveře) , soutěž v chůzi a dalších.

Vyhodnocení těchto her probíhalo v pátek 27. ledna. Protože se všichni hodně snažili, odměna neminula ani poražené.
Jana Řehulková, vedoucí stacionáře

Děkujeme partnerům