Těstoviny a luštěniny pro Zakarpatskou Rus

05.04.2016 - „Zrnko k zrnku, oběd v hrnku. Ty neztratíš, druhému pomůžeš!“ To je motto potravinové sbírky balených luštěnin a těstovin na pomoc rodinám s dětmi ze Zakarpatské Ukrajiny. Ke sbírce, pořádané Hláskou a Základní a Mateřská školou ve Vávrovicích ve spolupráci se Slezskou univerzitou v Opavě a mezinárodní humanitární organizací ADRA se připojujte také Mateřské centrum Charity Opava NEŠKOLA.

„Zrnko k zrnku, oběd v hrnku. Ty neztratíš, druhému pomůžeš!“ To je motto potravinové sbírky balených luštěnin a těstovin na pomoc rodinám s dětmi ze Zakarpatské Ukrajiny. Ke sbírce, pořádané Hláskou a Základní a Mateřská školou ve Vávrovicích ve spolupráci se Slezskou univerzitou v Opavě a mezinárodní humanitární organizací ADRA se připojujte také Mateřské centrum Charity Opava NEŠKOLA.

Sbírka se koná při příležitosti Mezinárodního roku luštěnin, který vyhlásila Organizace spojených národů, v Opavě je propojena také se Dnem Země. Balené luštěniny a těstoviny bude možno odevzdávat od 11. do 15. dubna ve Slezance na Horním náměstí v Opavě, nebo na oslavě Dne Země 17. dubna na stanovišti organizace ADRA.

Každý ale nemá čas nebo možnost dojít do Slezanky, proto jsme se rozhodli, že budeme tyto potraviny sbírat také u nás v Mateřském centru Neškola a v budově ředitelství Charity Opava v Jaktaři,“ dodává vedoucí NEŠKOLY Svatava Bláhová. „Pokud chcete i vy přispět, můžete přinést potraviny na tyto místa od 4. do 15. dubna a my je pak předáme společně s pozdravem pro jednotlivé rodiny na sběrném místě. Děkuji za jakýkoliv dar, který je adresován rodinám s dětmi, kteří na každou pomoc čekají a váží si jí.“

Děkujeme partnerům