Toulavý autobus provezl úředníky Hlásky po Charitě Opava

12.10.2016 - Téměř třicítka úředníků Odboru sociálních věcí Magistrátu města Opavy se v úterý 11. října zúčastnila akce Toulavý autobus Charity Opava. Za doprovodu ředitele Jana Hanuše si tak mohli úředníci, kteří s Charitou Opava intenzivně spolupracují, během jednoho dopoledne prohlédnout téměř všechna střediska této organizace.

Téměř třicítka úředníků Odboru sociálních věcí Magistrátu města Opavy se v úterý 11. října zúčastnila akce Toulavý autobus Charity Opava. Za doprovodu ředitele Jana Hanuše si tak mohli úředníci, kteří s Charitou Opava intenzivně spolupracují, během jednoho dopoledne prohlédnout téměř všechna střediska této organizace.

Akce začala hned ráno v Chráněné technické dílně ve Velkých Hošticích, poté pracovníci Hlásky navštívili například Chráněné a podporované bydlení pro duševně nemocné, v domě sv. Anežky prošli středisky Sekce služeb seniorům a zdravotnických zařízení, odkud se přesunuli do stacionáře Mraveneček a pak pokračovali do Chráněných dílen sv. Josefa a sociálně terapeutické dílny Radost. Akce byla ukončena ve Vlaštovičkách, kde hosté z opavské radnice navštívili Dům sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené a chráněnou dílnu. V každém středisku pro ně nachystal vedoucí krátkou prezentaci. „Tuto akci považuji za velmi důležitou, protože s úředníky Odboru sociálních věcí intenzivně spolupracujeme na řešení řady situací, které potkávají občany Opavy, je proto velmi přínosné, když mohou vidět naše střediska na vlastní oči a navázat zde také potřebné odborné kontakty,“ vysvětluje Jan Hanuš.

Magistrát města Opavy je pro Charitu Opava už od počátku její existence klíčovým partnerem. Stěžejní jsou pro Charitu Opava finance, které do jejího rozpočtu plynou ze Statutárního města Opavy, protože právě ony jsou velmi často klíčem k dalším dotacím z Moravskoslezského kraje a státního rozpočtu. „Spolupráce s Odborem sociálních věcí Magistrátu města Opavy si velmi vážíme a jsme rádi, že díky ní můžeme společně opravdu účinně pomáhat občanům Opavy s řešením jejich obtížných životních situací,“ uvedl mimo jiné ředitel Charity Opava.

„Byla to velmi příjemná akce, jsem ráda, že ji pro nás Charita Opava připravila,“ vrací se k Toulavému autobusu také vedoucí Odboru sociálních věcí Bc. Iva Paletová.

Děkujeme partnerům