Tříkrálovka na Opavsku překonala očekávání!

19.01.2015 - „Tříkrálovka není soutěž, je to také setkávání s lidmi a přání všeho dobrého,“ reagoval celý předchozí měsíc ředitel Charity Opava Jan Hanuš na otázky, zda vybraná částka letošní Tříkrálové sbírky bude větší, než loňská rekordní. V pondělí 19. ledna dopoledne je vše jasné - kromě mnoha krásných setkání koledníků s občany Opavy je zde navíc opět rekordní výsledek. Koledníci Charity Opava vybrali neuvěřitelných 1.692.821 korun, tedy o více než 170 tisíc více než loni!

To, že by letošní sbírka mohla být opět rekordní, naznačovalo již rozpečeťování pokladniček ve čtvrtek 15. ledna, kdy se počítal výsledek ve městě Opavě. V největším městě, ve kterém Charita Opava koleduje, se totiž vybralo 504 224 korun, což je o téměř 110 tisíc korun více, než loni! Rekordní výsledek pak už jen dotvrdily okolní obce, které vybraný obnos z roku 2014 překročily o 70 tisíc korun.

Tříkráloví koledníci se vypravili do ulic počínaje 1. lednem 2015, poslední opozdilci koledovali ještě ve středu 14. ledna. „Zpočátku jsem měla obavy, protože oproti loňskému roku jsem měla například v Opavě jen 62 skupinek, což bylo o 8 méně, než loni,“  vrací se k počátku sbírky její opavská koordinátorka Marie Gillíková. „Nakonec se ale podařilo na poslední chvíli zmobilizovat řadu nových skupinek, kterých tak bylo dokonce více, než loni,“ dodává Gilíková.

„Všem z celého srdce děkujeme, s Vašimi dary budeme nakládat skutečně odpovědně, do poslední koruny pomůžou potřebným,“ dodává závěrem Jan Hanuš. O tom, co vše bude možno za utržené peníze pořídit, bude Charita Opava pravidelně informovat. „Chceme totiž, abyste se z tohoto našeho společného díla mohli také radovat, vždyť na něm máte ohromný podíl,“ dodává Hanuš.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2015 na Opavsku podle obcí najdete v přiložených tabulkách.