Ušlechtilí koně a Mraveneček

04.09.2009 - Vypadá to na sněm zvířat a trochu tomu tak i bude. Letošní ročník festivalu Bezručova Opava, který již tradičně pořádá Statutární město Opava, nese název „Mezi námi zvířaty“. Ve spolupráci s Opavou a fotografem Daliborem Gregorem, připravila Charita Opava zajímavou akci.
Vypadá to na sněm zvířat a trochu tomu tak i bude. Letošní ročník festivalu Bezručova Opava, který již tradičně pořádá Statutární město Opava, nese název „Mezi námi zvířaty“. Ve spolupráci s Opavou a fotografem Daliborem Gregorem připravila Charita Opava zajímavou akci.


Přijďte strávit odpoledne s „ušlechtilými koňmi“ v příjemném prostředí Městského domu kultury Petra Bezruče. 8. září od 16 hodin můžete navštívit vernisáž fotografií Gregora s názvem „Ušlechtilost koní“. Prezentovat se na ní bude i Denní stacionář pro děti s kombinovanými vadami Mraveneček. Děti si připravily krásné obrázky, jak jinak, než s tématem koní.

„Děti jsou ze všech zvířat nadšené a z koní obzvlášť. Jednu dobu jsme ve stacionáři dokonce zkoušeli i hippoterapii, to je léčebné působení koně na člověka. Děti nám od té doby povyrostly, ale koně mají rádi pořád stejně,“ shrnuje poznatky o lásce Mravenečků ke koním vedoucí stacionáře Mgr. Marie Tichá. „Máme v plánu neustále přizpůsobovat naše služby a prostory rostoucím dětem. Podpořit naši činnost můžete na speciální aukci obrázků dětí, která se během odpoledne bude konat.“ Těšit se můžete také na kulturní vystoupení a skvělého moderátora Zdeňka Pavlíčka. Srdečně zvou Mravenečci!

Děkujeme partnerům