V Jablunkově se obyvatelům z Vlaštoviček líbilo

13.10.2014 - V rámci týdne sociálních služeb v Jablunkově navštívili klienti Rehabilitační dílny z Domu pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách Jablunkov a přilehlé okolí. Nejprve se obyvatelé spolu se zaměstnanci z Vlaštoviček zastavili u hrobu otce Josefa Motyky v Mostech u Jablunkova, aby uctili jeho památku.

V rámci týdne sociálních služeb v Jablunkově navštívili klienti Rehabilitační dílny z Domu pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách Jablunkov a přilehlé okolí. Nejprve se obyvatelé spolu se zaměstnanci z Vlaštoviček zastavili u hrobu otce Josefa Motyky v Mostech u Jablunkova, aby uctili jeho památku. Pak se všichni přesunuli do Denního stacionáře sv. Josefa v Jablunkově, kde na ně čekalo velmi vřelé přijetí. Klienti z Vlaštoviček si mohli vyzkoušet aktivity, které ve stacionaři v Jablunkově klienti využívají a popovídat si se všemi přítomnými pracovníkvy v čele s paní vedoucí jablunkovského stacionáře Lucií Szotkowskou. Později odpoledne se všichni přemístili na nádvoří sester Alžbětinek, kde skupina Vlaštovky zpívala pro všechny přítomné. 

Hodinové výstoupení mělo značný úspěch a někteří návštěvnící během koncertu také tančili. Po koncertně pozvali hosté z Vlaštoviček na oplátku pracovníky a klienty z Jablunkova na návštěvu do Domu ve Vlaštovičkách.

Děkujeme partnerům