V Mravenečku mají zvedací zařízení Jarda na počest herce Jaroslava Duška

24.10.2017 - Společnou fotografii s poděkováním posílají Jaroslavu Duškovi zaměstnanci a klienti Mravenečku, Díky daru šedesát tisíc korun, který známý herec poskytl tomuto dennímu stacionáři pro děti a mládež s kombinovanými vadami letos v srpnu, zde mohli zakoupit zvedací zařízení, které všem výrazně pomůže v denním provozu. A na jeho počest toto zvedací zařízení pojmenovali Jarda.

Společnou fotografii s poděkováním posílají Jaroslavu Duškovi zaměstnanci a klienti Mravenečku. Díky daru šedesát tisíc korun, který známý herec poskytl tomuto dennímu stacionáři pro děti a mládež s kombinovanými vadami letos v srpnu, zde mohli zakoupit zvedací zařízení, které všem výrazně pomůže v denním provozu. A na jeho počest toto zvedací zařízení pojmenovali Jarda.

Ve středisku Charity Opava Mraveneček pracují převážně ženy a manipulace s klienty, kteří jsou připoutáni na invalidní vozíky, pro ně byla až do prosince loňského roku velmi obtížná a místy i nemožná, do některých prostor stacionáře se nešlo vůbec dostat. Od konce loňského roku zde naštěstí instalovali tzv. stropní pojezd, díky kterému je pohyb s klienty výrazně jednodušší. K tomuto stropnímu pojezdu je však zapotřebí i zvedací zařízení, které si dosud z finančních důvodů mohli v Mravenečku pořídit pouze jedno. A právě dar Jaroslava Duška jim umožnil koupit si i velmi potřebné druhé zvedací zařízení.

„Přišlo nám hloupé při provozu nazývat tento přístroj ´zvedací zařízení´, a tak ten první dostal jméno Pepina. No a u druhého to bylo jasné – je to Jarda na počest Jaroslava Duška,“ vysvětluje s úsměvem vedoucí stacionáře Jana Konopková. „Zatímco Pepina má jakožto ženská na starost koupelnu a toaletu, Jarda jako gentleman zajišťuje provoz ve stacionáři,“ dodává.

Jaroslav Dušek je známý tím, že část svého honoráře na každém představení věnuje některé z místních charitativních organizací. Když letos v srpnu v Opavě vystoupil v rámci festivalu Bezručova Opava, padla jeho volba právě na Mraveneček. „Ještě jednou za to moc děkujeme, posíláme společnou fotografii s pozdravem a také krátké video, kde se můžete podívat, jak nám Váš dar pomáhá,“ vzkazuje známému herci Jana Konopková.

Děkujeme partnerům