V Opavě se radilo, jak se stát NEZISKOVKOU ROKU

29.04.2015 - Téměř sedmdesát posluchačů zaplnilo v úterý 28. dubna dopoledne do posledního místa Schösslerův salonek v Obecním domě v Opavě. Přednáška pod názvem „Jak se stát neziskovkou roku“, kterou přednesly Kateřina Tomášová z Nadace rozvoje občanské společnosti a Lenka Stárková z konzultační společnosti Sanek ponte, přilákala zástupce neziskových organizací, Charit, ale také studentů i veřejnosti.

Téměř sedmdesát posluchačů zaplnilo v úterý 28. dubna dopoledne do posledního místa Schösslerův salonek v Obecním domě v Opavě. Přednáška pod názvem „Jak se stát neziskovkou roku“, kterou přednesly Kateřina Tomášová z Nadace rozvoje občanské společnosti a Lenka Stárková z konzultační společnosti Sanek ponte, přilákala zástupce neziskových organizací, Charit, ale také studentů i veřejnosti.

Titul Neziskovka roku, který loni získala v kategorii velkých neziskových organizací právě Charita Opava, uděluje Nadace rozvoje občanské společnosti. Poměrně náročný proces hodnocení, který probíhá ve třech kolech, je nicméně skvělou zpětnou vazbou pro všechny přihlášené organizace. Obě přednášející seznámily přítomné se všemi kritérii hodnocení. „Odborná zpětná vazba, kterou dostanou všechny organizace, jim může pomoci najít svá slabá místa a přispět k jejich odstranění,“ uvedla mimo jiné Kateřina Tomášová, která dodala, že neziskové organizace mají jedinečnou možnost projít tímto hodnotícím procesem zdarma.

Nadace rozvoje občanské společnosti v těchto týdnech vyhlásila již třetí ročník soutěže neziskovka roku. Více informací najdete na stránkách http://www.neziskovkaroku.cz/neziskovka-roku-2015/

Akce proběhla ve spolupráci s opavskou kulturní organizací OKO v rámci celoročních oslav udělení ceny NEZISKOVKA ROKU 2014, během nichž pořádá Charita Opava celou řadu setkání s odbornou i laickou veřejností.

Zde si můžete přečíst článek, který o přednášce uveřejnil web Deník neziskovky: http://denikneziskovky.cz/v-opave-se-diskutovalo-o-tom-jak-se-stat-neziskovkou-roku/
 

 

Děkujeme partnerům