V RADOSTI se diskutovalo na téma „opatrovnictví“

05.06.2015 - Dvacet opatrovníků a rodinných příslušníků klientů sociálně terapeutické dílny Charity Opava Radost i dalších sociálních služeb a kolegů ze spolupracujících organizací navštívilo ve čtvrtek 4. června seminář Mgr. Hany Neugebauerové na téma „opatrovnictví“.

Dvacet opatrovníků a rodinných příslušníků klientů sociálně terapeutické dílny Charity Opava Radost i dalších sociálních služeb a kolegů ze spolupracujících organizací navštívilo ve čtvrtek 4. června seminář Mgr. Hany Neugebauerové na téma „opatrovnictví“.

K uspořádání přednášky vedly zaměstnance sociálně terapeutické dílny Radost změny, které v oblasti opatrovnictví přinesl Nový občanský zákoník. Hana Neugebauerová má jako odborník na tuto problematiku také řadu vlastních zkušeností, protože je sama opatrovníkem čtyř osob. „V semináři, kterého se například zúčastnili i kolegové z Chráněného bydlení Vítkov, nešlo jen o holou teorii a popis zákona, ale každý měl možnost diskutovat a ptát se na to, co právě v této problematice řeší,“ vrací se k akci vedoucí Radosti Lucie Lichá. „Seminář byl velmi úspěšný a určitě na podzim připravíme pro opatrovníky další,“ dodává.

Děkujeme partnerům