V "Radosti" žijeme společensky

04.03.2009 - Sociálně terapeutická dílna Radost klade důraz na to, aby aktivity, které nabízí klientům, byly pestré. Pro osoby s mentálním postižením je připraveno mnoho aktivit a každý si může najít to, co ho baví a líbí se mu. Zaměstnanci při plánování nezapomínají ani na společenské vychování a kulturní rozhled.
Sociálně terapeutická dílna Radost klade důraz na to, aby aktivity, které nabízí klientům, byly pestré. Pro osoby s mentálním postižením je připraveno mnoho aktivit a každý si může najít to, co ho baví a líbí se mu. Zaměstnanci při plánování nezapomínají ani na společenské vychování a kulturní rozhled.


Rozhodli se, že opráší společenské šaty, obleky a vyrazí 25.února s klienty do Slezského divadla v Opavě. Navštívili představení „My fair lady“. Klienti si mohli vyzkoušet, jaké to je sledovat velmi pěkný muzikál přímo z lóže. „Všichni byli nadšení – nic víc si snad nemůžeme ani přát“, shrnuje dojmy z návštěvy divadla vedoucí dílen Lucie Bedrichová, Dis.

Největší radost přináší všem zúčastněným nácvik společenského tance. Každé úterý se v prostorách Minoritského kláštera konají taneční, které klienti navštěvují pravidelně a s nadšením. Usilovný trénink přináší své ovoce díky ještě usilovnějšímu úsilí tanečního mistra Mirka Spáčila. „Do procesu aktivního tancování se nám podařilo zapojit i několik rodičů. Pan Spáčil nám nyní bude pomáhat i s choreografií nejen na taneční, ale i na divadelní vystoupení, které se v nejbližších dnech s klienty začne nacvičovat,“ vyjmenovává úspěchy vedoucí dílen.

Děkujeme partnerům