V tombole při kácení májky vyhrál každý

31.05.2018 - Ani tropické vedro nezabránilo tomu, aby se ve čtvrtek 30. května na slavnostní kácení májky na dvoře ředitelství v Jaktaři přišel podívat rekordní počet klientů a zaměstnanců Charity Opava i hostů. A stálo to za to!

Ani tropické vedro nezabránilo tomu, aby se ve čtvrtek 31. května na slavnostní kácení májky na dvoře ředitelství v Jaktaři přišel podívat rekordní počet klientů a zaměstnanců Charity Opava i hostů. A stálo to za to!

Už od rána se v Jaktaři chystaly lavičky a stoly k posezení i občerstvení, aby bylo v deset hodin pro klienty z Vlaštoviček, Mravenečku, Chráněného a podporovaného bydlení, Denního stacionáře pro seniory či hosty z ošetřovatelské, pečovatelské i hospicové služby nebo děti z mateřské školy v Jaktaři vše připraveno.

Kromě tradičního tanečního vystoupení klientů a zaměstnanců sociálně terapeutické dílny Radost, tentokrát na písničku s příhodným názvem „Já na to mám“, na všechny letos čekalo také jedno představení. Tombolu, ve které vyhrává každý, uvedl ředitel Jan Hanuš: „Dostali jsme na toto kácení májky spoustu dárků, a tak bychom chtěli někomu udělat radost i my věnovat je ze srdce dále.“ Každý z návštěvníků pak dostal srdíčko s číslem a mohl se vydat ke stolu s tombolou, aby si odnesl svou cenu. Mohl to být třeba andělíček a další výrovky z keramiky, které věnovali zaměstnanci chráněných dílen, šité výrobky, polštáře, svícny z Denního stacionáře pro seniory, korálky ze střediska Chráněné a podporované bydlení pro bydlení, nebo třeba květináče s květinkou, věnované dámami z personálního oddělení.

Májka, která zdobila ředitelství v Jaktaři celý květen, pak šla bez okolků k zemi, o její uřezání se postarali klienti Radosti. Všichni se mohli pustit do malého pohoštění i občerstvení, v letním vedru přišlo obzvlášť k duhu čepované nealkoholické pivo.

Májka je skácena, ať žije léto!

„O zdárný průběh příjemného dopoledne se postarala celá řada zaměstnanců Charity Opava, musely se dovézt lavičky, nachystat program, tombola, vydávat občerstvení a hodně dalšího,“ dodává za organizátory Svatava Bláhová a posílá všem velké díky za skvělou spolupráci.