Vítěz soutěže Chlebičov má talent dostane žirafu Žofku z našich chráněných dílen

15.08.2024 - Na vítěze soutěže Chlebičov má talent, která proběhne v rámci oslav Dne obce v sobotu 17. srpna, čeká originální plyšák žirafy Žofky. Plyšovou žirafu pro Chlebičov navrhly a vyrobily Chráněné dílny Charity Opava.

Příběh žirafy Žofky začíná již v únoru 2021. Tehdy obec v čase všemožných omezení z důvodu epidemie covidu-19 vyhlásila pro děti soutěž s názvem „Hledá se maskot Žofka“. Děti měly nakreslit, jak by podle nich měla vypadat nová kamarádka, která je bude v dalším období provázet různými akcemi, například úklidem obce s Žofkou nebo soutěžemi „Poklad se žirafou“ či „Po stopách velikonočního zajíčka s Žofkou“. Porota následně vybrala nejpovedenější obrázek jedenáctileté dívenky, a její Žofka se stala oficiálním maskotem.

Obec Chlebičov s Charitou Opava velmi úzce spolupracuje například při každoroční Tříkrálové sbírce. A tak když se starostka obce Zuzana Kašná dočetla, že Chráněné dílny Charity Opava vyrábějí na zakázku podle dodaných obrázků také plyšáky, následoval dotaz, zda by zde nesvedli i jejich žirafu Žofku. Navržený model se v Chlebičově líbil, a tak se dílny pustily do práce. Žofka se z dvourozměrné kresby stala skutečným plyšákem, na kterého se už teď určitě těší řada dětí.

Děkujeme partnerům