Vlaštovičky navštívil europoslanec Zdechovský

08.02.2016 - Poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský navštívil v sobotu 6. února v rámci své pracovní cesty po Opavsku také charitní Dům sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách.

Poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský navštívil v sobotu 6. února v rámci své pracovní cesty po Opavsku také charitní Dům sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách.

Europoslance doprovázeli náměstek primátora Magistrátu města Opavy Josef Stiborský a okresní předseda KDU-ČSL Michala Jedlička a domem ve Vlaštovičkách je provedl ředitel Charity Opava Jan Hanuš. „Panu Zdechovskému je problematika našeho domu ve Vlaštovičkách velmi blízká, sám kdysi pracoval pro projekt Tyfloservis, který zajišťuje profesionální rehabilitační služby pro osoby s postižením zraku,“ vrací se Jan Hanuš k návštěvě, která ve Vlaštovičkách pobyla asi hodinu a jejíž součástí byla i prohlídka zdejších Chráněných dílen. Kromě Vlaštoviček přišla řeč i na další střediska Charity Opava a na jejich problémy, hovořilo se například o Mateřském centru Neškola, jemuž dlouhodobě chybí dotační peníze.

Tomáš Zdechovský kromě Charity navštívil dalších pět sociálních zařízení sociálních a charitativních služeb, například Marianum, Armádu Spásy či domov pro seniory v Kravařích.

Děkujeme partnerům