Vlaštovičky přišly poděkovat do DM drogerie

23.01.2018 - Osobně poděkovat přišli do opavské prodejny DM drogerie klienti Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené. Její zaměstnanci jim totiž loni poskytli sponzorský dar ve výši 38.700 korun. Vedle díků tak mohli klienti povyprávět i o tom, co si za tyto peníze pořídili.

Osobně poděkovat přišli do opavské prodejny DM drogerie klienti Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené. Její zaměstnanci jim totiž loni poskytli sponzorský dar ve výši 38.700 korun. Vedle díků tak mohli klienti povyprávět i o tom, co si za tyto peníze pořídili.

„Koupili jsme dva nové stoly a dvanácti židlí do společné nově zrekonstruované kuchyně. I přesto, že klienti nevidí, je pro ně příjemné prostředí velmi důležité,“ vypočítává vedoucí Domu sv. Cyrila a Metoděje Zuzana Janků. „A ještě nám zůstaly peníze na mobilní hlasovou čtečku tištěných příloh, což je aplikace, která umožňuje vyfotografovat tištěnou předlohu, ve které rozpozná text a ten pak přečte hlasovým výstupem,“ dodává. I zcela nevidomý uživatel iPhonu si tak může kdykoli a kdekoli číst tištěné texty, například dopisy, knihy, jízdní řády, jídelní menu a podobně.

„Abychom DM drogerii vyjádřili, jak moc si jejich podpory vážíme, osobně jsme jim přímo v drogerii poděkovali a jako drobný dárek jim předali keramického anděla z chráněné dílny. Setkání bylo velmi příjemné a tak doufáme, že nebude poslední,“ uzavírá Zuzana Janků. Pracovníci opavské prodejny DM drogerie mají možnost koncem každého roku určit, komu bude věnován sponzorský dar v místě jejich působnosti. Loni se rozhodli právě pro Dům sv. Cyrila a Metoděje díky impulsu vedoucí prodejny Silvie Macové, která se uměla vžít do pocitů klientů z Vlaštoviček i proto, že ji samotnou před časem trápily problémy se zrakem.

Děkujeme partnerům