Vojácí a děti budou sportovat pro Mraveneček

08.06.2016 - Tradiční každoroční branný závod, který pořádá v obci Štítina pro své žáky místní Základní škola generála Heliodora Píky společně s vojáky z opavského 53. pluku průzkumu a elektronického boje generála Heliodora Píky, bude mít letos také charitativní rozměr. Sbírka, která zde proběhne, totiž bude věnována středisku Charity Opava Mraveneček.

Tradiční každoroční branný závod, který pořádá v obci Štítina pro své žáky místní Základní škola generála Heliodora Píky společně s vojáky z opavského 53. pluku průzkumu a elektronického boje generála Heliodora Píky, bude mít letos také charitativní rozměr. Výtěžek akce, která zde proběhne, totiž bude věnována středisku Charity Opava Mraveneček.

Ve čtvrtek 16. června se ve sportovním areálu ve Štítině sejdou žáci spolu s vojáky, aby se společně opět zaměřili na brannou tematiku prostřednictvím sportovních branných disciplín, ale i přednášek o úloze armády ve společnosti či zkušeností ze zahraničních misí. V 11 hodin bude odstartován hlavní branný závod s názvem "Sportem pro děti" a od 14 hodin budou v odpoledním programu souběžně probíhat různé soutěže a hry pro děti či ukázka zbraní a armádní techniky. Připraveno bude i občerstvení, opékání buřtů a nebude chybět ani pravý vojenský guláš.

Výtěžek bude použit k zakoupení stropního zvedacího systému ROOMER pro fyzicky a mentálně hendikepované děti z Mravenečku. Klienti, kterým to zdraví a počasí umožní, se již na akci těší. A ti ostatní posílají organizátorům velké díky!

Děkujeme partnerům