Vojáci sportovali pro děti z Mravenečku

19.06.2016 - Výtěžek 34.452 korun přinesla charitativní akce „Sportem pro děti“, Ve Štítině ji uspořádali 16. června vojáci 53. pluku průzkumu a elektronického boje Generála Heliodora Píky, 532. praporu elektronického boje a Základní škola Generála Heliodora Píky ve Štítině a výtěžek slavnostně předali dennímu stacionáři pro děti s kombinovanými vadami Mraveneček.

Výtěžek 34.452 korun přinesla charitativní akce „Sportem pro děti“. Ve Štítině ji uspořádali 16. června vojáci 53. pluku průzkumu a elektronického boje Generála Heliodora Píky, 532. praporu elektronického boje a Základní škola Generála Heliodora Píky ve Štítině a výtěžek slavnostně předali dennímu stacionáři pro děti s kombinovanými vadami Mraveneček.

Spolupráce mezi základní školou Generála Heliodora Píky a obcí Štítina a vojáky z 53. plukem průzkumu a elektronického boje Generála Heliodora Píky v Opavě trvá již téměř deset let. Letošního sportovního dne, spojeného s branným závodem, soutěžemi pro veřejnost a ukázkou vojenské techniky, se zúčastnilo osm družstev dospělých a jedno žákovské. Vítězství si odneslo družstvo 102. průzkumného praporu před družstvem Celní správy Opava a třetím pořádajícím 53. plukem průzkumu a elektronického boje. Jak uvedl kapitán Petr Šiler, soutěžila také družstva Slezské university v Opavě nebo hlučínské Policie ČR.

„Byli jsme překvapeni tím, jak má armáda spolu s obcí Štítina vše perfektně zorganizované a připravené,“ vrací se k akci vedoucí Mravenečku Jana Konopková, která se sportovního odpoledne zúčastnila spolu s klienty Markem a Martinem. „Prohlédli jsme si vojenskou techniku, zbraně, vojáci byli velmi ochotni a tak si mohli klienti a spolu s nimi i my techniku také osahat.“ Jana Konopková také po slavnostním vyhlášení výsledků přebrala šek na vybranou částku, která v Mravenečku časem pomůže pořídit velmi nákladný stropní zvedací systém Roomer, sloužící k zajištění asistované mobility pro fyzicky a mentálně hendikepované děti. Samotné peníze pak předal v pátek 17. června řediteli Charity Opava Janu Hanušovi jeden z hlavních organizátorů této charitativní akce vojenský kaplan Kamil Vícha.

„Při rozloučení jsme s kolegyní slíbily, že v příštím roce tuto akci podpoříme jako soutěžní tým Mravenečku,“ dodává Jana Konopková a posílá jménem Charity Opava a jejich klientů velké díky všem, kdo se na akci podíleli.

Děkujeme partnerům