Vrbka a Služovice opět myslely na klienty Charity Opava

18.04.2017 - Plné auto úklidových a hygienických prostředků osobně přivezl v úterý 18. dubna do Charity Opava starosta obce Služovice Petr Weczerek. Tak jako v předchozích letech se jednalo o dar, který v rámci postní almužny vybralo pro klienty charitního Chráněného a podporovaného bydlení spolu s obcí občanské sdružení Služovice a Vrbka.

Plné auto úklidových a hygienických prostředků osobně přivezl v úterý 18. dubna do Charity Opava starosta obce Služovice Petr Weczerek. Tak jako v předchozích letech se jednalo o dar, který v rámci postní almužny vybralo pro klienty charitního Chráněného a podporovaného bydlení spolu s obcí občanské sdružení Služovice a Vrbka.

„Paní Marcela Švestková z občanského sdružení Služovice a Vrbka na počátku sbírky obeslala naše občany s žádostí o podporu duševně nemocných klientů Chráněného a podporované bydlení a také na lístečky rozepsala různé druhy úklidových, toaletních a hygienických prostředků, aby naše postní almužna byla skutečně pestrá,“ popsal organizování sbírky starosta Weczerek. Občasné Služovic a Vrbky pak po celé předvelikonoční období podle připraveného rozpisu přinášeli na obec čistící prostředky, balíky toaletního papíru a další zboží, určené pro klienty Chráněného a podporovaného bydlení.

Tito lidé, trpící různými druhy psychických onemocnění, žijí většinou z nízkých invalidních důchodů a dary Vrbky a Služovic pro ně znamenají citelnou pomoc. Všem občanům, kteří na ně letos během postní doby opět nezapomněli, proto posílají velké díky nejen za materiální pomoc, ale také za projevenou solidaritu, které si velmi váží.

Děkujeme partnerům