Výstava MŮJ SVĚT je k vidění na zámku v Neplachovicích

08.06.2015 - Fotografie fotosoutěže Charity Opava MŮJ SVĚT jsou od neděle 7. června k vidění na zámku v Neplachovicích. Vernisáž výstavy proběhla u příležitosti slavnostního zahájení zámecké sezóny.

Fotografie fotosoutěže Charity Opava MŮJ SVĚT jsou od neděle 7. června k vidění na zámku v Neplachovicích. Vernisáž výstavy proběhla u příležitosti slavnostního zahájení zámecké sezóny.

Na přibližně dvě stovky návštěvníků slavnostní otevření zámecké sezóny čekalo kromě občerstvení také vystoupení žáků místní školy, soutěže pro děti i dospělé a řada dalších výstav, například expozice Socialistická hračka, kterou zde zapůjčilo Muzeum hraček v Ostravě. Dva stánky s výrobky chráněných dílen zde také otevřela Charita Opava.

Výstavě fotografií MŮJ SVĚT, kterou uvedli starostka Neplachovic Dana Schreierová a charitní radní Ivo Mludek, je vyhrazena velká místnost v prvním poschodí zámku, spolu s fotografiemi jsou zde pro návštěvníky připraveny rovněž letáčky s nabídkou služeb všech středisek Charity Opava a ve dvou prosklených skříních také výrobky charitních chráněných dílen, které si mohou zájemci zakoupit na recepci zámku.

Charita Opava také chystá na září ve spolupráci se zdejší základní školou Den Charity Opava pro děti a rovněž další prezentace při slavnostním ukončení sezóny 3. října. Během celé sezóny zde také bude z iniciativy starostky Dany Schreierové probíhat akce Pomáháme Charitě, během níž mohou lidé přinášet papírové telefonní seznamy, letáky a noviny pro výrobu pletených košíků sociálně terapeutické dílny Radost.

Do fotosoutěže MŮJ SVĚT již za dobu jejího konání přišly téměř dva tisíce fotografií, z nichž každoročně vybírá ty nejlepší komise pod vedením patrona soutěže fotografa Jindřich Štreita. Již třetím rokem je partnerem soutěže firma ASEKOL. Návštěvníci neplachovického zámku budou moci až do 5. října shlédnout kolem čtyřiceti těch nejlepších fotografií z prvních šesti ročníků soutěže.

Video z akce najdete na tomto odkazu:

http://www.neplachovice.cz/obec-7/kronika/videokronika/rok-2015-1/

 

 

Děkujeme partnerům