Vzpomínali jsme na otce Josefa Veselého

23.11.2015 - Večer neděle 22. listopadu se v Opavě nesl v duchu vzpomínání na bývalého opavského děkana Msgre. Josefa Veselého. Lidé ve zcela zaplněné kapli Marianum si tohoto vzácného člověka připínali pořadem „Stále o sobě víme, otče Josefe...“, pořádaným Charitou Opava za účasti pěveckých sborů pod taktovkou Karla Kostery a herce Alfréda Strejčka.

Večer neděle 22. listopadu se v Opavě nesl v duchu vzpomínání na bývalého opavského děkana Msgre. Josefa Veselého. Lidé ve zcela zaplněné kapli Marianum si tohoto vzácného člověka připomněli pořadem „Stále o sobě víme, otče Josefe...“, pořádaným Charitou Opava za účasti Chrámového sboru Opava a Pěveckého sboru Stěbořice pod taktovkou Karla Kostery a herce Alfréda Strejčka.

„Jsem nesmírně rád, že jsem se mohl tohoto vzpomínkového večera zúčastnit, setkání s otcem Josefem Veselým byla pro můj život velmi důležitá a opravdu moc jsem si tohoto vzácného člověka vážil, stejně jako jeho vroucích veršů,“ svěřil se Alfred Strejček, jehož vystoupení na této akci pro Charitu Opava bylo benefiční. Ovace si kromě něj vysloužily i sbor pod vedením Karla Kostery, který se představil také jako sólista.

Od úmrtí otce Josefa Veselého letos uplynulo již pět let. Své pozemské bytí ukončil ve věku osmdesáti let, krátce poté, co převzal z rukou prezidenta Václava Klause řád T. G. Masaryka III. třídy za zásluhy o rozvoj demokracie a lidská práva. Jak připomněl v úvodní řeči ředitel Jan Hanuš, Charita Opava si Josefa Veselého připomíná také jako svého spoluzakladatele, k jehož odkazu se hlásí.

 

Děkujeme partnerům