Workshop SEE LIGHT zaujal

30.05.2014 - Téměř třicet posluchačů z řad odborné i laické veřejnosti si ve čtvrtek 29. května vyslechlo referáty na workshopu evropského projektu SEE LIGHT, který je zaměřen na výměnu zkušeností se sociálním podnikáním v sedmi zemích světa. Akci, která proběhla v domě sv. Anežky na Kylešovské ulici v Opavě, pořádala Charita Opava.

Téměř třicet posluchačů z řad odborné i laické veřejnosti si ve čtvrtek 29. května vyslechlo referáty na workshopu evropského projektu SEE LIGHT, který je zaměřen na výměnu zkušeností se sociálním podnikáním v sedmi zemích světa. Akci, která proběhla v domě sv. Anežky na Kylešovské ulici v Opavě, pořádala Charita Opava.

S přednáškami, týkajícími se problematiky sociálního podnikání a zaměstnávání handicapovaných, vystoupil ředitel Charity Opava J. Hanuš a jeho zástupce T. Schaffartzik, Lucie Vehovská z charitní Občanské poradny, ale také P. Ballová z opavského Úřadu práce, V. Mazurová z organizace Fokus a P. Tesařová z organizace Anima Viva. Po skončení přednášek, které se setkaly s kladným ohlasem, pak řada přítomných setrvala v hodinové diskusi na prezentované téma.

Akce proběhla v rámci oslav 25 let výročí od založení Charity Opava, které se konají průběžně po celý rok 2014 pod jednotným názvem 25 LET SLUŽBY – CHARITA OPAVA VE VEŘEJNÉM PROSTORU.

Děkujeme partnerům