Za zábavou na Cyrilometodějskou slavnost do Vlaštoviček

28.06.2017 - Tradiční Cyrilometodějská slavnost nabídne ve středu 5. července ve Vlaštovičkách zábavu a občerstvení pro mladé i velké. Akce se tak jako každý rok účastní také zaměstnanci i klienti Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené, který patří spolu s obcí Vlaštovičky mezi pořadatele.

Toto středisko Charity Opava, které loni oslavilo již 20 let své existence, otevře oslavy ve 14 hodin mší svatou v Domě sv. Cyrila a Metoděje. Podrobněji se s tímto bývalým klášterem, který dnes slouží lidem se zrakovým handicapem, mohou zájemci seznámit na prohlídce, během které se jim budou zdejší klienti věnovat od 15 do 17 hodin.

Akce, která je ideálním tipem pro rodinný výlet, pokračuje ve sportovním areálu ve Vlaštovičkách. Ve 14.30 hodin zazpívá klientka Vlaštoviček Iveta Dunková, kterou vystřídá v 15 hodin dechová hudba Kobeřanka a v 16 hodin vystoupení tanečního kroužku OK Dance, ukázky psích sportů v podání Psí školy ABS a ukázka požárního útoku Sboru dobrovolných hasičů Vlaštovičky. Od 17 hodin se už o zábavu budou starat jen muzikanti – nejprve se na pódium vrátí Kobeřanka, v 18.30 hodin zahraje kapela Acoustic Session a od 20 hodin bude hrát k tanci oblíbený Špekband.

Celou akci budou doprovázet osvědčené atrakce pro děti, které se mohou těšit na jízdu na dětském kolotoči i na živém oslíkovi, velký skákací hrad, malování na obličej nebo na sladkou cukrovou vatu. Pro všechny je zajištěno také bohaté občerstvení.