Začala Tříkrálová sbírka 2016

01.01.2016 - Tříkrálová sbírka právě začíná! Hned od 1. ledna začínají vycházet do ulic první koledníci této tradiční dobročinné akce, která se letos uskuteční již po šestnácté. Oficiální zahájení bude o pár dní později, v úterý 5. ledna v 15 hodin, kdy se na Dolním náměstí v kostele sv. Vojtěcha v Opavě uskuteční mše svatá a požehnání koledníkům.

Tříkrálová sbírka právě začíná! Hned od 1. ledna začínají vycházet do ulic první koledníci této tradiční dobročinné akce, která se letos uskuteční již po šestnácté. Oficiální zahájení bude o pár dní později, v úterý 5. ledna v 15 hodin, kdy se na Dolním náměstí v kostele sv. Vojtěcha v Opavě uskuteční mše svatá a požehnání koledníkům.

Přibližně v 15.45 hodin vyjde tříkrálový průvod směrem k Hornímu náměstí, kde už bude na divadelních schodech čekat svatá rodina s malým Ježíškem, kterému se přijdou poklonit a předat dárky tři králové. Už tradičně to budou herci opavského Slezského divadla. Do ulic Opavy a blízkých obcí a měst se letos podle koordinátorky Tříkrálové sbírky Marie Gilíkové vydá něco přes tři stovky skupinek. Ač se to zdá mnoho, Marie Gilíková by ještě v těchto dnech uvítala další koledníky a vedoucí skupinek. „Zvláště v Opavě je mnoho míst, která kvůli nedostatku koledníků nestačíme pokrýt. Jestli bude mít někdo zájem, ať se, prosím, hlásí na telefonním čísle 604 175 518,“ dodává. Veškeré informace ke sbírce se pak ti, kteří by chtěli pomoci, dovědí na webových stránkách Charity Opava – www.charitaopava.cz. Vyhlášení výsledků Tříkrálové sbírky a předání cen za soutěže se uskuteční ve čtvrtek 28. ledna v 15.30 hodin v opavském kině Mír. Soutěže o mobilní telefony HTC Desire 510 se může zúčastnit každý koledník. Po skončení koledování je třeba vyžádat si u vedoucího skupinky lístek do soutěže a po vyplnění mu jej znovu odevzdat.

V další soutěži je možno vyhrát cenné poukázky na knihy. Stačí pořídit foto nebo selfie své kolednické skupiny a do 18. ledna poslat snímek se jménem, věkem a adresou na e-mail: trikralovka-selfie@charitaopava.cz. Komise bude hodnotit originalitu fotografie i kostýmů a celkový dojem. Nejlepší snímky najdete i v týdeníku Region Opavsko, který je patronem soutěže.

Peníze, které se každoročně vyberou díky štědrosti občanů, pak celý rok pomáhají potřebným na Opavsku. Díky výsledkům loňské Tříkrálové sbírky jsme například mohli koupit auto, které rozváží kompenzační pomůcky pro zdravotně postižené a seniory či pořídit zdravotnický materiál pro mobilní hospic Pokojný přístav a charitní Pečovatelskou službu. Tříkrálová sbírka 2016 bude určena především pro nemocné a seniory Opavska. Za vybrané peníze plánujeme nakoupit zdravotnický materiál pro mobilní hospic Pokojný přístav včetně potřebného krytí pro vlhké hojení. Charitnímu stacionáři pro seniory bychom chtěli pořídit auta na CNG s nainstalovaným otočným sedadlem pro klienty s omezenou hybností. Chráněné a podporované bydlení s následnou péčí by velmi uvítalo rekonstrukci svých prostor a sociálního zařízení či nedostačujícího vybavení bytů.

Všem dárcům i organizátorům již teď srdečně děkujeme!

Děkujeme partnerům