Zaměstnanci a rodinní příslušníci budou vzpomínat na klienty hospice Pokojný přístav

10.11.2017 - Silná vazba vzniká velmi často mezi personálem mobilního hospice Charity Opava Pokojný přístav a rodinnými příslušníky, kteří s nimi doprovázejí v domácím prostředí na poslední cestě svého blízkého.

Silná vazba vzniká velmi často mezi personálem mobilního hospice Charity Opava Pokojný přístav a rodinnými příslušníky, kteří s nimi doprovázejí v domácím prostředí na poslední cestě svého blízkého. Pouto, které je utvářeno společně prožitými chvílemi bolesti, smíření i naděje, trvá většinou i poté, co se se svým blízkým navždy rozloučí. Jednou za rok si pak tyto společné chvíle všichni připomínají na vzpomínkovém setkání.

V pořadí již sedmé vzpomínkové setkání na zemřelé klienty, během kterého bude sloužena mše svatá, letos proběhne ve středu 22. listopadu v 16.30 hodin v klášterní kapli Neposkvrněného početí Panny Marie na Kylešovské ulici v Opavě. Po mši, sloužené O. Klementem Rečlem, pak bude setkání pokračovat neformálním posezením s malým občerstvením, které tak jako loni připraví klienti sociálně-terapeutické dílny Radost. Zde už ale budou pracovnice Pokojného přístavu z kapacitních důvodů schopny pozvat pouze rodinné příslušníky těch klientů, kteří jejich péči využívali od roku 2016. Pokojný přístav, který na Opavsku slouží od dubna roku 2007, již totiž za deset let své služby doprovodil na poslední cestě v domácím prostředí více než tisíc lidí.

„Na to, s jakou láskou a ochotou jsou rodinní příslušnici ochotni o své blízké pečovat v tak těžkých chvílích, vzpomínáme v Pokojném přístavu stále s vděčností,“ říká vedoucí střediska Libuše Smějová. „I tímto společným setkáním a možností si popovídat chceme pozůstalým dát najevo, že si jich vážíme a že ani v okamžicích smutku nejsou sami.“

Děkujeme partnerům