"Zkouška práce nanečisto" ve Vlaštovičkách v reportáži České televize

06.05.2016 - Usnadnit vstup na trh práce osobám se zdravotním postižením. To je hlavním cílem pracovní rehabilitace, která již od března probíhá v Chráněné dílně ve Vlaštovičkách ve spolupráci s opavskou pobočkou Úřadu práce. Laicky bychom mohli říci, že se jedná o takou „zkoušku práce nanečisto“.

Usnadnit vstup na trh práce osobám se zdravotním postižením. To je hlavním cílem pracovní rehabilitace, která již od března probíhá v Chráněné dílně ve Vlaštovičkách ve spolupráci s opavskou pobočkou Úřadu práce. Laicky bychom mohli říci, že se jedná o jakousi „zkoušku práce nanečisto“.

Žadatelé o zaměstnání, evidovaní na opavském Úřadu práce, si mohou nezávazně vyzkoušet práci v chráněných dílnách ve Vlaštovičkách – a pokud ji budou zvládat a bude se jim líbit, mohou zde pak zůstat.

Článek o této nové formě pomoci s uplatněním na trhu práce pro osoby s různými problémy, který vyšel v posledním Domovníku, zaujal také redaktory České televize. Reportáž, natočenou v Chráněných dílnách ve Vlaštovičkách, si můžete pustit na tomto odkazu, začíná těsně před 15. minutou.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10122978233-udalosti-v-regionech-ostrava/416231100030505-udalosti-v-regionech/

 

 

 

Děkujeme partnerům