Zkušenosti projektu SEE LIGHT v brožuře

20.07.2015 - Symbol majáku si dal do znaku evropský projekt SEE LIGHT, zaměřený na výměnu zkušeností, příkladů dobré praxe či porovnání různých přístupů k sociálnímu podnikání v Anglii, Dánsku, Itálii, Španělsku, Litvě a Novém Zélandu. Za Českou republiku se projektu zúčastnila Charita Opava.

Symbol majáku si dal do znaku evropský projekt SEE LIGHT, zaměřený na výměnu zkušeností, příkladů dobré praxe či porovnání různých přístupů k sociálnímu podnikání v Anglii, Dánsku, Itálii, Španělsku, Litvě a Novém Zélandu. Za Českou republiku se projektu, který obdržel podporu v rámci Programu celoživotního učení, zúčastnila Charita Opava.

Maják má symbolizovat naději zakotvení v jistotě stálého zaměstnání lidem, kteří si práci z různých důvodů v rozbouřeném moři volného trhu práce sami najít neumí. V projektu SEE LIGHT si poskytovatelé sociálních služeb z mnoha zemí Evropy díky grantové podpoře v rámci Programu celoživotního učení formou vzájemných návštěv a exkurzí vyměňovali zkušenosti se sociálním podnikáním. Jedním z hostitelů byla i Charita Opava, která své kolegy z šesti zemí přivítala v květnu 2014.

Projekt v nedávném době skončil a jeho výsledky zachycuje brožura, kterou najdete v příloze tohoto textu. Blíže se s jeho výsledky můžete seznámit také na webových stránkách www.see-light.org, na nichž jsou zaznamenány vzájemné zkušenosti, příklady dobré praxe či porovnání různých přístupů k sociálnímu podnikání ve výše uvedených zemích světa.

Soubory ke stažení:

Brožura SEE LIGHT v angličtině (pdf - 37731 kB)

Český sumář (pdf - 8203 kB)

Děkujeme partnerům