Známe jména vítězů tříkrálové fotosoutěže, ale zveřejníme je až 7. února

25.01.2023 - Z více než osmdesátí fotografií, pořízených koledníky a vedoucími kolednických skupinek letošní Tříkrálové sbírky, vybírala v úterý 24. ledna ty nejlepší tříčlenná komise. Tvořili ji radní Charity Opava Jan Petkov, fotograf a zaměstnanec sociálně terapeutické dílny Radost Petr Kubesa a Tereza Pustková, redaktorka týdeníku REGION OPAVSKO. Ten je také partnerem soutěže o nejlepší tříkrálové foto.

Komise si jako hodnotící kritéria stanovila originalitu fotografie, její autenticitu a celkový dojem. Z fotografií, které byly označeny z důvodu objektivity pouze čísly, nejprve ve dvou kolech postupně vyřazovala jeden snímek za druhým, až v nejužším výběru zůstalo posledních deset.

K nim pak členové komise každý za sebe přiřadil určitý počet bodů, a po sečtení bylo rozhodnuto. Vyhrály fotografie autorů… Ale to si zatím necháme pro sebe, protože je členové komise vyhlásí osobně až při slavnostním vyhodnocení celé Tříkrálové sbírky v opavském kině Mír v úterý 7. února 2023 v 16 hodin. Na vítěze čekají hodnotné knižní poukázky a jejich fotografie také otiskne týdeník REGION OPAVSKO.

A kterou fotografii byste vybrali Vy? Pod tímto článkem najdete soutěžní snímky, vyzkoušejte si, zda máte podobný vkus jako odborná komise.

Soubory ke stažení

Terezka Čermínová.png Terezka Čermínová.png 2709 kB

Děkujeme partnerům