Zveme na besedu o společenské odpovědnosti firem

15.11.2016 - Přednášku a besedu na téma Společenská odpovědnost firem pořádá v úterý 29. listopadu ve 14 hodin Charita Opava. Akce, která je určena zástupcům firem, neziskového sektoru a zájemcům z řad odborné i laické veřejnosti, proběhne v rámci celoročního setkávání Charity Opava s veřejností pod společným názvem „12 inspirací pro Opavsko“.

Přednášku a besedu na téma Společenská odpovědnost firem pořádá v úterý 29. listopadu ve 14 hodin Charita Opava. Akce, která je určena zástupcům firem, neziskového sektoru a zájemcům z řad odborné i laické veřejnosti, proběhne v rámci celoročního setkávání Charity Opava s veřejností pod společným názvem „12 inspirací pro Opavsko“.

V posledních letech stále intenzivněji diskutovaný fenomén tzv. společenské odpovědnosti firem v sobě zahrnuje firemní chování a strategie, v nichž se firmy zavazují zohledňovat potřeby svého vnitřního i vnějšího prostředí, aby přispívaly k udržitelnému rozvoji, byly transparentní a obecně napomáhaly celkovému zlepšování stavu společnosti v rámci i nad rámec svého komerčního působení. Konkrétně se společenská odpovědnost projevuje integrací pozitivních postojů, praktik či programů do podnikatelské strategie firmy na úrovni jejího nejvyššího vedení. Vyžaduje posun pohledu na vlastní společenskou roli z úrovně pouhého produkování zisk také na environmentální a sociální aspekty své činnosti. O problematice společenské odpovědnosti budou referovat a debatovat na pozvání Charity Opava Ing. Martin Girášek, MCI, provozně-technický náměstek Technických služeb Opava, které jsou držitelem Národní ceny ČR za společenskou odpovědnost za rok 2015 a Olga Rosenbergerová, zakladatelka a manažerka úspěšného ostravského sociálního podniku BAR NAPROTI.

Setkání proběhne v příjemném prostředí Kongresového centra hotelu Iberia na Pekařská ulici 11 v Opavě, vstup je zdarma.

Děkujeme partnerům